Борисов: Силата на нашето правителство е връзката с хората

15 милиона лева ще бъдат отделени за изграждането на детски кътове в офисите на фирми, които кандидатстват за това. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещение в завод в Бургаско.

1125 души персонал има предприятието „Нурсан Отомотив“ в село Люляково, Бургаско, като общо персоналът е 1800 българи.

Предприятието произвежда електроинсталации за „Форд” и текстил за известна марка дрехи.

Така, както е създадена мярката 60/40, с нея се работи много лесно, няма административна тежест и спънки и пречки.

Общо всички дружества получават около 800 000 лева на месец, като няма нито един съкратен работник, а напротив – назначават се нови, съобщиха от ръководството на фирмата.

„От другата седмица фирмите ще могат да направят и детски кътове – децата ще се социализират, родителите ще са спокойни. Отделили сме около 15 милиона за това“, съобщи Борисов.

68 милиона отиват за подкрепа на фирми над 500 хиляди лева оборот – да си направят прегради, отделни входове и прочие, за да могат да работят при новите условия на коронакризата.

В туризма мерките за подкрепа са 80 на 20, за да не се допусне затваряне на производства и икономиката да продължи да работи. Вчера Великобритания изтегли 40 милиарда кредит, представете си какво означава това, съобщи премиерът. „Най-важно за хората е да знаят, че имат работа, но и сигурност – затова подкрепяме фирмите за закупуване на маски и шлемове, за да имат работниците сигурност“.

Веднъж в седмицата министър Ангелов, като си дава брифинг за здравни теми, ще обобщи какво е състоянието на медицинските работници с COVID-19, участваме и със 160 милиона лева за ваксини и лекарства, ако бъдат открити, допълни Борисов.

Обвиняват ни в глупости, че сме работили с ДПС заедно – глупости. От 10 кметове 9 са на ДПС, но това не значи да не им направим пътищата в регионите, защото тези пътища правят работни места, допълни Борисов.

“Докато другите говорят, ние работим. Силата на нашето правителство е връзката с хората”, заключи премиерът./БГНЕС