Над 20 000 са вече заразените с COVID-19 у нас

Актуалните данни за развитието на коронавируса показват 58 нови положителни проби. Традиционно обаче в понеделник статистиката отчита по-малко направени тестове – PCR изследванията за понеделник са малко над 1000. Излекуваните пациенти са 16, а  починалите 7.

На този етап обаче не се предвижда цялостно преминаване към електронно обучение, обяви просветният министър Красимир Вълчев.

По думите му броят на заразените учители и ученици все още се движи в границите на нормалното. Случаите обаче се увеличават.

От днес учениците от 4-ти до 12-и клас на Средно училище “Райчо Каролев” в Габрово минават в дистанционна форма на обучение.

Причината – 16 учители са поставени под карантина заради коронавирус. Министър Вълчев обяви, че именно това ще бъде практиката – отделни паралелки да се изолират.

„Ние имаме един нормален ръст, нормален брой, процент на заболелите ученици и учители. Продължаваме по същия начин. Ще преминават отделни паралелки на обучение в електронна среда. Това, което имаме в момента, е 4 на 1000 паралелки преминали на обучение в електронна среда. В момента не можем да кажем, че имаме значително увеличение заради отварянето на училищата”, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев./НОВА