Пожар остави без покрив 6 семейства

Бараки, в които живеят 6 семейства, и съседна двуетажна къща изгоряха в ромската махала на Разлог. Няма пострадали хора, но е унищожено домашно имущество, бараките са необитаеми, предаде БГНЕС. В гасенето на пожара са се включили пожарни екипи от Разлог и Банско. Освен имущество са горели и дърва за зимата. Към момента няма официална версия за причините за пожара, но полицията не изключва умисъл, тъй като преди време към някои от семействата са отправяни публични заплахи. Друга версия е, че огънят е тръгнал от печка на дърва, която била запалена заради ниските температури.

“Сигналът за инцидента е подаден малко след 4,00 часа тази сутрин. Пожарът е угасен от два екипа на пожарната служба в Разлог. По първоначална информация са изгорели паянтови постройки, които са били свързани, засегнат е и покривът на съседна къща”, съобщи говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова.
Назначена е комисия, която прави оглед, информира кметът Красимир Герчев. Той посочи, че изгорелите домове нямат застраховка, но допълни, че общината ще съдейства за преодоляване на щетите.
“Местният пастор е поел ангажимент да се намери подслон за част от семействата, които остават без дом след пожара, другите ще бъдат настанени при роднини”, каза Красимир Герчев.