Прокуратурата разследва пожара в Разлог

Общината прави всичко необходимо за подпомагането на останалите без дом семейства

По образувано досъдебно производство започва разследване за причините за пожара, оставил няколко семейства без дом. Това съобщиха от Районна прокуратура-Разлог. Към настоящия момент е известно, че около 04,15 ч. на 28.09.2020 г. на ул. „Стара планина“ в Разлог било запалено чуждо имущество на значителна стойност. Огънят засегнал дървени навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея имало обособени шест жилищни помещения с покъщнина, обитавани от пет лица. Освен това пожарът обхванал и 55 кв.м от покривна конструкция на къща на ул. „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване. Разследването продължава.

От общината съобщиха, че останалите без дом семейства имат нужда от храна, дрехи, завивки, както и парични средства. Община Разлог прави всичко необходимо за подпомагането на семействата. Направена е организация – в сградата на Общинска администрация при дежурния могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. Предстои откриване на банкова сметка от Инициативен комитет, която ще бъде публикувана допълнително на фейсбук и интернет страницата на община Разлог. Осъществен е контакт с Българския червен кръст, благодарение на който ще бъдат доставени храна и дрехи.

„Вярваме, че и този път хората от община Разлог ще бъдат съпричастни към бедстващите ни съграждани”, казаха още от общината.