Община Банско е придобила собствеността на предприятието за топлоснабдяване

Община Банско е придобила собствеността на предприятието за топлоснабдяване, съобщиха от там.
Общинското предприятие “Топлоснабдяване Банско” ЕООД е придобило правото на собственост върху отоплителната централа за изгаряне на биомаса. Сделката по безвъзмездно придобиване на собствеността е в изпълнение на решение на Общинския съвет, свързано с оздравителната програма на общинското ръководство за предприятието, съобщават от общината.
До прехвърлянето на материалните активи се е стигнало след преговори с банкови институции и дружеството собственик “Тевно” ЕООД, което преди повече от година е заявило желание за безвъзмездно дарение, посочват от общинския пресцентър. Решение за сделката е взето при предишния Общински съвет, но не се е стигнало до изпълнение, а “Топлоснабдяване Банско” ЕООД е било в тежко състояние, което е застрашавало отоплението на училища, детски градини, обществени и частни сгради, допълват от община Банско.
Спасяването на отоплителния сезон и стабилизирането на състоянието на общинската фирма е била една от първите задачи на екипа на кмета Иван Кадев, посочват от общината. От там съобщават, че “Топлоснабдяване Банско” ЕООД е напълно подготвено за предстоящия отоплителен сезон. Извършена е техническа профилактика и е обезпечен ресурс за нормалната работа на топлоцентралата, допълват от там.