Аци донесе нов успех за ФК “Кюстендил”, “Велбъжд” с ценна победа у дома

Двата тима от Кюстендил с минималното 1:0 над “Балкан” и “Банско”

Отборът на ФК “Кюстендил” спечели дербито на 9-ия кръг в Югозападната трета лига, побеждавайки като гост “Балкан” в Ботевград с минималното 1:0. Двата тима изиграха доста здрав мач, но победата грабнаха играчите на Николай Николов-Чезето, а 3-те точки донесе централният нападател Александър Александров-Аци, който се разписа в 68-ата минута.

Голмайсторът на ФК “Кюстендил” прехвърли с глава вратаря на противниковия тим и прати топката неспасяемо в мрежата на домакините за крайния успех. С тази победата отборът събира актив от 17 точки и е трети в класирането. Те можеха да бъдат и 20, но през седмицата от БФС отнеха три пункта от актива на Кюстендил заради скандал на мач на юношите на клуба.

Другият кюстендилски отбор – ФК “Велбъжд”, постигна втората много ценна победа в сблъсък на опашкарите в първенството и вече е 15-и в класирането. На стадион “Осогово” играчите на Радостин Джогански посрещнаха тима на ФК “Банско” и се наложиха с минималното 1:0. Попадението падна в средата на първото полувреме, когато Георги Славков-Рууни бе изведен в коридор сам срещу вратаря на гостите и успя да го преодолее за така ценните 3 точки. За “Велбъжд” това е едва втори успех от началото на първенството, но с него кюстендилци минаха над чертата с актив от 7 точки, а “Банско” затъна на дъното без спечелена точка. В следващия кръг на 10 октомври “Велбъжд” гостува на “Гранит” във Владая от 16 часа.

По същото време ФК “Кюстендил” посреща на стадион “Осогово”, в мача на кръга, лидера “Вихрен” (Сандански).