Откриха обновената за 215 000 лв. детска градина в Трън

Санираната сграда на детската градина в община Трън бе официално открита. На церемонията присъстваха областният управител инж. Емил Костадинов и кметът Цветислава Цветкова. Стойността на ремонта е 215 000 лв. В рамките на тази сума е сменено и цялото осветление. Детското заведение се посещава от 100 деца на възраст от 10 месеца до 7 години.

“Винаги е радостно, когато имам възможност да присъствам на такова събитие, с което да открием поредната обновена детска градина на територията на област Перник. Това е много хубав ден, защото празникът съвпада и с Международния ден на учителя. По този повод изразявам своята признателност и уважение към всички учители за усилията, възпитанието и грижата, които полагат за нашите деца”, сподели инж. Костадинов.

“Няма кмет, който да не се гордее, когато в мандата си ремонтира детски градини и училища”, заяви с усмивка Цветислава Цветкова. Тя не скри, че е щастлива, че малките жители на общината ще бъдат на топло и уютно място в една хубава и обновена сграда.

Детското заведение е и със сменена дограма, ремонтиран покрив и за още 65 000 лв. е закупен котел на пелети.

Направена е топлинна изолация на всички стени, изградена е мълниезащитна инсталация, подменени са осветителните тела с енергоспестяващи, поставена е частична хидроизолация, обособено е котелно помещение и склад. Досега детското заведение се отопляваше с нафта. Голям надпис с името на детската градина, който се вижда от километри, радва жителите на Трън. Детска градина “Ален мак” е единствената в община Трън. 60 на сто от децата в нея са от ромски произход. Обособени са четири групи, от които една е яслена. Детското заведение е построено през 1977 г.