Овчи курбан за здраве се ля в Малки Цалим

Жителите на село Малки Цалим вдигнаха весел празник на мястото, където някога е имало оброчище, а сега от няколко години се строи параклис. Празнична света литургия отслужиха отец Георги Менчев от Сандански и отец Димитър Манджуков от село Джигурово, община Сандански.

След това имаше водосвет за здраве на присъстващите миряни и бе осветен овчи курбан, раздадени за здраве и благословение на всички. Майстори готвачи на вкусната гозба бяха Гроздена и Фидана от селото. Организатори на празника бяха Красимир Златински, Георги Лазарски. Търг с подарените продукти проведе бащата на Красимир Златински. Присъстваше цялата фамилия на Страхил Маламов от Малки Цалим със сина и внуците му от Благоевград. За да уважи поканата на баща си, учителя Живко, родом от село Малки Цалим, бе пристигнала от София прокурор Елка Атанасова.

За доброто настроение се погрижиха Сашо Димитров с акордеон и Андон Георгиев с тарамбуката. Създаде се весело настроение и до късния следобед се чуваха македонски песни и се извиха кръшни хора.