Бивш баскетболист повали от раз 90 кг глиган на старта на ловния сезон в Кюстендилско

10-а дружинка и 90 кг глиган, отстрелян от Крум Машов (клекнали втори от дясно наляво)
  • Крум Машов и колегите му от 10-а ловна дружинка срещнаха мъжкия звяр в местността Славовци

10-а ловна дружинка-Бобешино с председател д-р Людмил Стоянов и неговите колеги не останаха капо на старта на новия ловен сезон в Кюстендилско и се похвалиха с един трофей. Слуката се падна на 46-годишния заклет ловджия Крум Машов. Бившият баскетболист, славещ се с безпогрешните си кошове от зоната на тройката, повали от раз 90 кг глиган. Точната ръка и сега не изневери на Машов и само с един изстрел се справи с мъжкия екземпляр.

„С нетърпение чакахме първата си гонка от ловния сезон. При спазване на всички противоепидемични мерки за Ковид-19 и мерките за биосигурност по отношение предотвратяване разпространението на африканска чума се отправихме към местността Славовци. Това е и една от дестинациите, в които нашата група ловува.

Ловните кучета на Машов

Както се бях заложил и гледах вдясно, чух шум и на 20 метра от мен видях, че глиганът ме гледа. Без да му мисля, стрелях и въпреки че животното се опита да избяга, го повалих само с този единствен изстрел. За съжаление не успяхме с колегите да отстреляме друг трофей, но като начало и това е нещо. После го отпразнувахме на трапеза, както ловците си знаят и могат”, разказа Крум Машов и пожела на групата много слука през сезона. Машов се слави и с многото си ловни кучета, които гледа и обучава още от малки.

В 10-а ловна дружинка членуват около 40 ловци, разделени на две групи при ловуването. Техен председател е бившият областен и кмет на Кюстендил и дългогодишен шеф на хирургичното отделение в кюстендилската болница д-р Людмил Стоянов, който също е сред най-добрите ловци в Кюстендилско.

10-а ловна дружинка е една от първите, създадени в Кюстендилска област, като ловците ловуват в районите на селата Коприва, Жеравино, Гурбановци, Кутугерци, Црешново, Церовица и Бобешино.