МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев получи разрешение на министъра на здравеопазването да осъществява дейности, свързани с инвазивна и неинвазивна кардиология. Изграждането на инвазивен център в гоцеделчевската болница вече е факт. От два месеца тече акция за набиране на средства за закупуване на ангиографска апаратура, чиято стойност е 800 000 лева. Тази стойност съвсем не е малка, но няма цена, защото спестява време и разходи на жителите от района, а всички знаем, че при инфаркти и инсулти са решаващи първите три часа.
„Срокът за откриване на отделението наближава и не бива да пропускаме тази възможност. Благодарим за отзивчивостта на всички фирми и граждани, които дариха средства. Дарения направиха и четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.
Обръщаме се към тези от вас, които все още не са успели, а имат желание да помогнат финансово за реализирането на тази изключително нужна инвестиция, особено като се има предвид отдалечеността на региона ни и ограниченото време за животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, което е много важно за пациентите.
Разчитаме на вашата отзивчивост както винаги досега!”, казаха от общинския пресцентър.
Банкова сметка на МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев:
„Търговска банка Д“ АД IBAN BG37DEMI92401000087643 BIC DEMIBGSF