Младежи от ромския кв. “Изток” в Кюстендил участваха в поредица обучения

Младежите решаваха казуси и дискутираха по различни теми.

С решаване на казуси и дискусии започна новата инициатива на Сдружение „Ларго” – “Приятел в нужда е истински приятел”

14 младежи от ромския кв. “Изток” на Кюстендил взеха участие в поредица от обучения в шест града. Такава среща се състоя и в Кюстендил, на която младите момичета и момчета се включиха в решаване на казуси, разпалени дискусии и игри на чист въздух в лесопарк “Хисарлъка”. Те изслушаха лекции на различни теми като част от новата инициатива на Сдружение “Ларго”: A Friend in Need is a Friend Indeed – “Приятел в нужда е истински приятел”. Плътно до младежите бе и председателят на сдружението Сашо Ковачев.

Това е младежка инициатива за популяризиране на опита от САЩ в застъпничеството, казаха от сдружението.

Младежи от Кюстендил, Дупница, Пазарджик, Перник, Радомир и София разработват граждански застъпнически кампании за важни за тях каузи.

Сдружение „Ларго – Кюстендил“ (Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение) съществува от 2008 г. Организацията работи изключително в сферата на защитата на ромската идентичност и интеграцията на общността, като дейността й е съсредоточена в Кюстендил и Дупница. Мисията й е подобряване на общественото положение на ромите, развитие и утвърждаване на общностните ценности и визия за собственото място и бъдеще в гражданското общество на страната ни и еманципация на ромите и заемане на позиции в местните общности.