8 медици и персонал от хирургичното отделение на болницата в Сандански са с коронавирус

Осем медици, медицински сестри и санитари от хирургичното отделение на болницата в Сандански са с положителни проби за COVID-19, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов. Направени са тестове и на останалата част от персонала, като резултатите още не са излезли.
Заради разпространението на заразата в отделението то е поставено под карантина, каза още д-р Калоянов. Настанените за лечение пациенти ще останат там, най-вероятно ще се търсят заместници на заболелите медици и хора от персонала, допълни той. Нови пациенти няма да бъдат приемани, при нужда ще бъдат пренасочвани към хирургичното отделение на болницата в Петрич.
За последното денонощие положителните проби за COVID-19 на територията на област Благоевград са 29. Въпреки големия брой заболели се наблюдава тенденция броят на хоспитализираните да намалява, посочи д-р Калоянов. В сравнение с последните няколко седмици в момента ситуацията в Ковид-отделенията е по-спокойна, отбеляза директорът на РЗИ-Благоевград.