Долна баня в очакване на договор за старото сметище

Владимир Джамбазов

Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов предстои да подпише договор за рекултивация на старото сметище в рилския град. Очаква се Министерството на околната среда и водите да одобри проекта, именно от МОСВ ще дойде и финансирането на дейностите, които ще обхванат терен от около 20 дка. Това е площта, на която се шири сметището. Проблемът е, че част от имотите са частни. Става въпрос за 8 терена, които трябва да бъдат заплатени на собствениците. Общината вече е изпратила писма, с които е уведомила стопаните за намерението си. Те от своя страна са дали съгласието си за продажбата.
Процедурата и цената на покупката ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на Общинския съвет. Предложението е за декар земеделска земя да се плаща между 400 и 500 лв.
От общинската администрация съобщиха още, че очакват одобряване от Министерството на образованието и науката за изграждането на нова детска градина. Проектът е належащ, тъй като не достигат помещения за малчуганите в сега съществуващата градина “Юрий Гагарин”.