Opel обнови Crossland и махна Х от името

С фейслифта на малкия кросоувър на Opel – Crossland, моделът изгуби Х от името си. Визуално возилото е доста по-различно отпреди, а има и технологични подобрения.

Няма как да не отбележим сериозно променената предница, която е доста повлияна от новото поколение Mokka. Основен елемент е т.нар. Opel Vizor – общ панел, който обединява фаровете и решетката.

В зависимост от нивото на оборудване опционално ще се предлагат и нови одобрени от института AGR седалки. Задните седалки пък са подвижни и освобождават багажно пространство с обем от 410 до 520 литра.

При моторизациите няма промени. Налични за избор ще са 1.2 турбо бензинови и 1.5 дизелови двигатели с мощност в диапазона от 83 до 130 к.с. Най-мощният дизел е със 120 к.с.

В зависимост от избора на мотор Opel ще предлага 6-степенна ръчна скоростна кутия или 6-степенен автоматик. Предаването на тягата е само към предните колела.

Новост за модела, както и за Opel, е тракшън контрол системата IntelliGrip, която предлага пет режима на движение – Normal, Snow, Mud, Sand и ESP Off.

Поръчки за модела ще бъдат приемани съвсем скоро, а доставките започват от началото на следващата година./autoclub.bg