„Марек” (Дупница) се изкатери на второ място след победа над „Чавдар”

Пореден успешен мач изиграха футболистите на „Марек”, побеждавайки един от силните отбори в групата – този на „Чавдар” (Етрополе). Срещата започна с лек превес за отбора на гостите, но до нещо сериозно пред вратата на Пламен Младенов не се стигна. В 20-ата минута Димитър Панталеев бе съборен в наказателното поле на гостите и главният съдия Васимир ел Хатиб съвсем справедливо посочи бялата точка, от която Димитър Чечев бе точен и откри за 1:0. Девет минути по-късно Веселин Любомиров изскочи сам срещу вратаря на „Чавдар” Христо Матев, който отрази майсторски насоченото кълбо. В 43-тата минута Веселин Любомиров отблизо обстрелва вратаря на гостите Христо Матев, който отрази с крак удара, и в добавката Димитър Панталеев изпрати топката в мрежата за 2:0. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Веднага след излизането на терена след почивката футболистите на „Марек” продължиха да играят в свой стил, търсейки отбелязване на ново попадение в противниковата врата. В 50-ата минута Димитър Чечев отблизо уцели дясната странична греда зад вратаря на „Чавдар” Христо Матев. По-късно удари на Димитър Панталеев, Джордж Николов и за втори път на Димитър Чечев не бяха точни срещу вратаря Христо Матев, на когото гредите помогнаха, за да не се стигне до още по-убедителен резултат.

До края на срещата не се стигна до нови попадения в противниковите врати и възпитаниците на Светослав Георгиев спечелиха напълно заслужено трите точки и вече делят второто място с общо 23 точки с отбора на „Вихрен” (Сандански), който претърпя първото си поражение на стадион „Осогово” от местния ФК „Кюстендил”. След мача президентът на ФК „Марек” Цветан Видински сподели: „Чест прави на нашите футболисти, че при този финансов недоимък продължават да милеят за емблемата на клуба и авторитета на града. Момчетата изиграха много добър мач и ако не бяха гредите, можеше да се стигне до съвсем убедителна победа срещу силния отбор на „Чавдар” (Етрополе). Вече мислим за съботния мач срещу „Пирин” в Разлог”.

Красимир Стоев – старши треньор на „Чавдар” (Етрополе), сподели: „Отсъствието на тримата основни футболисти – Михаил Петров, Александър Събев и Николай Ботев, ни се отрази много зле на схемата и на играта срещу „Марек”. При отбелязване на първия гол в нашата врата централният ни защитник не изчисти навреме топката и повали нападател на домакините, заради което главният съдия отсъди дузпа. Вторият гол ни завари неподготвени при бърза контраатака. Ако влезлият в игра, макар и невъзстановен, Николай Ботев беше реализирал попадението, можеше да се стигне до друг завършек на мача. Заслужена победа за домакините, надиграха ни”.