22-ма шестокласници са под карантина в Радомир, ученик от Кюстендил е заразен

Под карантина са поставени 22-ма шестокласници от СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Радомир заради заболяла от коронавирус тяхна съученичка, съобщиха от РЗИ. Децата ще бъдат в домовете си и ще се наблюдават от родителите и личния си лекар.
Болното момиче е добре, с лека симптоматика, уточниха от РЗИ. Направена е дезинфекция на цялото училище. Засега няма клинични прояви у други деца.
За периода от 9 до 11 октомври на територията на Пернишки регион са регистрирани 17 нови случая на COVID-19. Най-много са заболелите във възрастовата група 40-49 г., има един смъртен случай – мъж на 81 г. от с. Витановци, с придружаващи заболявания, лекуван в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.

Ученик от езиковата гимназия “Д-р Петър Берон” в Кюстендил е с коронавирус. Той е един от седемте болни, регистрирани в Кюстендилска област през последните три дни.
Ученикът не е бил на училище през последната една седмица и заради това не се налага карантиниране на педагози и съученици, каза за БТА директорът на РУО Мая Стойчева. Не са взимани и тестове за коронавирус на останалите ученици от класа на заболелия.
По данни на Областния кризисен щаб в двете болници в региона, приемащи пациенти с коронавирусна инфекция – в Кюстендил и в Дупница, са настанени общо трима пациенти в стабилно състояние.