Протестиращи затвориха движението пред сградата на полицията в Благоевград

Десетина протестиращи блокираха за кратко тази сутрин движението на ул. “Владо Черноземски” в Благоевград. Около 8,30 часа, оковани във вериги и със скандирания “оставка”, те застанаха на пешеходната пътека пред сградата на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в града.
Пред журналисти един от протестиращите – Александър Тодоров, посочи като причина за оковаването им това, че трима от редовните участници в протестите в Благоевград са извикани за пореден път в полицията. Протестиращите определиха действията на органите на реда като полицейски произвол, а своите – за начин да се изразяват политическите виждания и да се борят за правата си.
За БТА говорителят на ОДМВР – Благоевград Йорданка Шаркова каза, че няма задържани. “Нормално е да им бъде разяснено, че се нарушава общественият ред и трябва да се спазват всички права на гражданите”, посочи тя и допълни, че на трима от протестиращите са връчени предупредителни протоколи, с които се уведомяват как да спазват обществения ред и да не нарушават правата на гражданите.