Започна петият турнир по борба за купа „Иво Ангелов“ в Перник

Иво Ангелов награди кмета с плакет за приноса му в развитието на борбата в града

„Борбата е спорт, който е дал много на Перник и България. Пернишките борци направиха така, че името на Перник да се чува далеч извън пределите на България. Сигурен съм, че Иво Ангелов със своята упоритост, характер и мъжество ще продължава да вдъхновява много бъдещи шампиони, които да носят славата на този спорт“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров при откриването на петия турнир по борба за купа „Иво Ангелов“, който започва в зала „Борис Гюдеров“. Той изрази увереност, че Перник ще продължава да се гордее с бъдещи шампиони в борбата. „В мое лице винаги ще имате приятел, винаги ще заставам до вас. И съм сигурен, че след време с удоволствие ще седим тук в публиката и ще казваме: „Ето, тези шампиони излязоха от нашата зала“, каза емоционално кметът.

„Ние, от клуба по борба „Миньор“ (Перник), сме щастливи, че за пета година организираме този турнир. Приветствам всички състезатели, треньори и деятели, всички, които обичат борбата. Събрали сме се в зала „Борис Гюдеров“ да направим един грандиозен празник на борбата. Затова искам да благодаря на кмета Станислав Владимиров, че през далечната 2013 година той като народен представител осигури финансирането за ремонта на зала „Дружба“ и така положи основите на възраждането на клуба. И сега, когато е кмет, ние усещаме неговата голяма подкрепа“, каза основният организатор на турнира – световният и европейски шампион Иво Ангелов.

„Не забравяйте, че купите и медалите ръждясват. Приятелствата, които се раждат на спортните площадки и тепиха, остават за цял живот“, призова той.

Иво Ангелов награди Станислав Владимиров с плакет за приноса му в развитието на борбата в града. Плакети бяха връчени и на Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в община Перник, и журналистите Зоя Иванова и Мая Костадинова.

Гости на откриването бяха и областният управител Емил Костадинов, зам.-областният управител Иво Иванов, секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, народният представител Любомир Бонев, представители на федерацията по борба, олимпийският, световен и европейски шампион Армен Назарян, много борци от националния тим.

В турнира участват 74-ма състезатели, разделени в 4 възрастови групи, 9 теглови категории. От пернишкия клуб „Миньор“ участват 11 момчета.