Георги Чичиков, ръководител склад в Лидл България: Стартовата брутна заплата за комисионер при нас е 1450 лв.

Георги Чичиков
  • Възнаграждението за позицията в Равно поле след третата година гарантирано нараства на 1800 лв.

През тази година Лидл България отбелязва 10 години на българския пазар – време, в което развива бизнеса си по отговорен и устойчив начин, с грижа към служителите, околната среда и обществото. Компанията вече има 103 магазина в 48 града и 2 модерни логистични бази – в Равно поле и в Кабиле, които са изключително важни за доброто клиентско изживяване, защото осигуряват всеки ден навременните и свежи доставки на продукти за магазините.

За екипния дух на служителите в Lidl и възможностите за работа в склада в Равно поле, разговаряме с неговия ръководител Георги Чичиков.

  • Лидл България става тази година на 10 години. В склада има много хора, които са част от екипа от първия ден? Какво ги задържа в компанията?
  • Първото нещо, което мотивира хората да работят в Lidl вече 10 години, е сигурността, която компанията им дава. Не помня случай заплатата да се е забавила! Тук всеки знае кога и какво заплащане ще получи и може спокойно да планира. Но не само заплащането и грижата за хората привличат и задържат служителите. Изключително важно е, че работещите при нас намират в Лидл България второ семейство.
  • Защо си заслужава хората да дойдат да работят в склада на Lidl в Равно поле?
  • Именно заради сигурността – ако искат да имат стабилна работа със стабилни приходи и да са на място, на което техният труд се оценява, при нас ще се чувстват добре. Всеки стартира на най-масовата позиция комисионер със заплата 1450 лв. бруто, която се увеличава и след третата година вече е 1800 лв. Има и много други различни придобивки, като безплатен транспорт от различни точки като Перник, Ихтиман, Горна малина, Елин Пелин и др., допълнително здравно застраховане, допълнителен почивен ден отпуск за рожден ден, паричен бонус за новородено, висококачествено работно облекло и обувки, и др. Изключително важно е, че при нас хората си получават договорената заплата в пълен размер, а работното време се отчита точно и всяка една изработена секунда се заплаща. Вече споменах, че сме като семейство – старите служители помагат на новите, за да свикнат по-лесно с работата. В склада има динамика, но има също екипен дух и хора, които са готови да помогнат.
  • Какви са качества трябва да имат хората, които искат да работят в склада?
  • На първо място трябва да искат да работят в екип и да могат да общуват с колегите си. Трябва също да са готови да учат – всеки нов служител минава през обучение за позицията. Споменах динамиката, която е водеща при нас – всеки ден в склада е различен и за да отговорим на темпото на пазара, трябва да сме гъвкави. И не на последно място – тъй като в Lidl винаги изпълняваме това, което обещаем, очакваме това и от служителите си. Защото доверието е най-ценното в отношенията ни!
  • Има ли други възможности за работа в склада, на какви позиции?
  • Да, освен позицията комисионер, за която говорихме досега, в склада има и други позиции като експедитор, карист, приемчик и др. На кариерната ни страница lidl.bg може да научите всичко за работата при нас, стартовите заплати, допълнителните придобивки и възможностите за развитие.