Умения по бойна стрелба показаха в Самоков

Националната кампания “Бъди войник” гостува в Самоков. На площада в Самоков бе представено всяко едно подразделение на Българската армия. На щандове бяха представени информационни материали за набиране на кадрови войници.

Бяха изложени машини и оръжия. Направени бяха демонстрации на военни действия, действия на специалните части, както и умения в бойни техники. „В армията младите хора ще намерят приятели, които споделят сходни виждания. Ще участват в много обучения и подготовки така, че да бъдат на ниво и да имат знанията за изпълнението на задачите, които им се възлагат. По този начин те ще се изградят като действително полезни за българското общество, доколкото армията е един от стожерите на държавността и винаги е в готовност да изпълнява своите професионални задължения“, каза полковник Васил Енчев, заместник-командир на Щаба на Сухопътните войски.

Кметът Владимир Георгиев също разгледа показаната техника и въоръжение и поздрави военнослужещите.


За първи път в Самоков на живо военнослужещи от СКСО демонстрираха част от уменията си в бойната стрелба, действия по неутрализиране на терористи и други похвати. Кампанията завърши с концерт на Ансамбъла на въоръжените сили и представителния духов оркестър към Националната гвардейска част.