„Марек” оглави таблицата на ЮЗ трета лига

В мач от 11-ия кръг на Югозападната трета лига отборът на „Марек” победи „Пирин” (Разлог) като гост. Само при победа гостуващият тим запазваше шансовете си за атакуване на първото място в групата. Те го направиха по блестящ начин и доказаха, че когато в даден колектив има настроение и хъс за постигане на нещо значимо, може да се осъществи и с недостатъчно финансови средства, както е при тях в момента.

Очаквано първи откриха резултата футболистите на гостите. Това стана в 10-ата минута, когато с глава се разписа Николай Николов. При този резултат завърши първото полувреме. Силната игра на отбора на „Марек” продължи и след почивката. В 65-ата минута Джордж Николов отбеляза рядко красив гол за 0:2, след като стреля от поне 45 метра и прехвърли вратаря на домакините Иван Димитров. 5 минути по-късно триходова атака за отбора на гостите завърши с попадение на Христо Каймакански за 0:3. След това капитанът на „Пирин” (Разлог) Николай Хаджиниколов-Хаджи направи по-почетна загубата на своите, реализирайки гол от пряк свободен удар за 1:3, а Близнаков изпусна чисто положение за гостите. Двата отбора доиграха мача с по 10 души, след като в средата на второто полувреме играч на домакините се сдърпа с Димитър Панталеев от „Марек”. Главният съдия Йото Гарабедов изгони агресивния футболист на „Пирин” (Разлог), а за да компенсира, показа червен картон и на Панталеев от „Марек”.

Така отборът на „Марек” вече е на първо място в класирането с актив от 26 точки заедно с „Вихрен”, но с по-добра голова разлика.

Президентът на ФК „Марек” Цветан Видински даде своето мнение за този мач и състоянието на клуба, като заяви следното: „Очаквахме тежък двубой в Разлог и не се излъгахме. Съвсем логично след по-добра игра поведохме в резултата след центриране от ъглов удар на Александър Близнаков и с глава Николай Николов реализира за 0:1. Футболистите на домакините заиграха много добре и последните 15 минути от полувремето се игра пред нашата врата. През втората част на срещата тотално надиграхме отбора на „Пирин” (Разлог), реализирахме още две попадения за 0:3. Никола Хаджиниколов от фаул намали на 1:3. Симеон Димитров и Александър Близнаков не успяха отблизо да прострелят вратаря на домакините. Напълно заслужена победа за нашия отбор, за което поздравявам всички. Доста неприятно впечатление направи главният съдия Йото Гарабедов, който показа заслужен червен картон на футболист на домакините за удар без топка срещу Димитър Панталеев. Учудващо арбитърът реши да компенсира и показа червен картон и на нашия нападател. Вече мислим за мача срещу „Пирин” (Гоце Делчев) на стадион „Бончук” в събота”.