„Беласица” претърпя първата си загуба в Ботевград

С голям интерес се очакваше мачът от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Балкан” (Ботевград) и „Беласица” (Петрич). Срещата протече равностойно до 15-ата минута. Първото сериозно голово положение за отбора на гостите бе дело на Атанас Карачоров, който отдясно центрира топката в наказателното поле на домакините и Аспарух Шамкалов с левия крак през куп играчи изпрати кълбото в аут. Марти Таушанов се измъкна от защитата на домакините, подаде към Живко Димитров, но пасът му бе пресечен навреме от футболист на „Балкан” и головото положение бе проиграно. Треньорът на „Балкан” Иван Редовски, изнервен от случващото се на терена, тръгна да се разправя, но главният съдия Димитър Димитров му показа червен картон и го отстрани от резервната скамейка. В 44-тата минута след колективна грешка отзад на „Беласица” се стигна до отбелязване на гол, който бе дело на Ангел Ангелов за 1:0.

Втората част на мача започна също с атаки на „Беласица”. Крум Николов след атака по десния фланг центрира високо в наказателното поле на домакините и там Александър Смилков с глава изпрати топката в аут. Минути по-късно Марти Таушанов тръгна с топката от средата на терена, насочи я по левия фланг към Александър Смилков, който опита да подаде към колегите си отдясно, но посоката на кълбото бе променено. Фенове отбелязаха, че главният съдия Димитър Димитров в продължение на няколко секунди не отсъди съществуващи нарушения срещу Атанас Карачоров. В 70-ата минута, когато Кристиян Ковачев насочи топката към Петко Петков, опитният футболист фаулира с крак и с ръка изпречилия му се Марин Георгиев и след като не чу свирката на арбитъра, съвсем спокойно насочи кълбото в мрежата за 2:0. Това напълно съсипа футболистите на „Беласица”. В 74-тата минута при игра тяло в тяло с нападател на домакините Марин Георгиев получи директен червен картон и остави отбора на „Беласица” с човек по-малко до края на срещата. Феновете определиха съдийството като скандално. Нервите на старши треньора на „Беласица” Саша Симонович, не издържаха и реагира, но без да обижда арбитъра на терена. Той получи червен картон от Димитър Димитров.

Наставникът на „Беласица” Саша Симонович бе силно огорчен и сподели: „Много груба игра от страна на футболистите на домакините. Първоначално главният съдия свиреше добре, но явно след като отстрани колегата от резервната скамейка, учудващо започна да ни ощетява и това продължи до самия край на срещата. Първият гол във вратата ни беше отбелязан след наша колективна грешка. При втория Петко Петков и с крак, и с ръка фаулира Марин Георгиев и този 1000-процентен фаул не бе отсъден и се стигна до 2:0. Срамно и жалко е, че такива футболни арбитри решават крайния изход на мачовете. Разбира се, своята вина за загубата имаме и ние. Не си реализирахме положенията, най-вече през първата част на мача, и вместо да поведем в резултата и заиграем по-спокойно, се стигна до първата ни загуба в първенството. Надяваме се за в бъдеще да не бъдат назначавани такива футболни съдии на наши мачове. Има още доста футболни двубои до края на първенството, така че не бива да се прави трагедия от една загуба”.