Зам.-кметът Крум Милев: Дупница ще продължи да се развива и да върви по своя европейски път

Крум Милев

„Когато си роден и израснал в един град, той се превръща в нещо повече от роден. А когато живееш в него, когато там е детето ти, то тогава го имаш за своя крепост, защото пазиш своето най-голямо богатство”. Това сподели зам.-кметът на община Дупница Крум Милев пред „Вяра” на въпрос какво означава Дупница за него. Той призна още: „И преди да вляза в политиката, а и сега съм се опитвал според възможностите си да правя каквото мога за Дупница. Много често желанията ми се разминават с реалните възможности, дали заради различни изисквания в законодателството, дали поради липса на финансов ресурс за реализиране на идея. Затова като заместник-кмет съм взел за себе си личното решение – да бързам бавничко, с малки стъпки, възможните неща, а не да гоня големите, които впоследствие да не могат да се реализират и остава горчивият привкус.

Факт е, че градът променя своя облик към добро и ще продължи в този дух на развитие. Основните насоки на работа ги знаят всички, така че не искам да ги повтарям. Преди 10-ина дни имаше и анкета сред жителите, от която получихме много полезна информация както за насоките на развитие в следващите 6-7 години, така и конкретни проблеми в града и селата. Много е важна тази обратна връзка, защото именно хората са тези, които виждат проблемите в квартала си, на тяхната улица, на детската площадка. Ние няма как да обхванем всичко, опитваме се, но без помощта на жителите и съдействие от тяхна страна е много трудно. Засега срещаме разбиране у повечето, което е оценка, че разбират намеренията ни да подобрим или решим възникнал проблем.

И ако доскоро разкриването на работни места в Дупница бе само желание и мечта, то ето че са на път да се превърнат в реалност. И знам, усещам го, че това е само началото, защото интерес и запитвания има. Това е нашата цел като кметско ръководство – да правим всичко според силите и възможностите си, за да привличаме инвеститори, а с механизмите, позволени от закона, да се опитваме да го решим час по-скоро.

Дупница върви и се развива и ще продължи по своя европейски път. Защото дедите ни са били тези, които са придали непримиримия дупнишки дух, а нашите деца са тези, които ще ни държат отговорни. Миналото напомня, а бъдещето задължава”, каза още зам.-кметът Крум Милев.