Програмисти искат да подобрят начина на живот по време на карантина

20-годишният банскалия Георги Мутафчиев е ментор и създател на хекатона по дигитално предприемачество

Бъдещи предприемачи на България събра в Банско третото издание на хекатон по дигитално предприемачество – DIGIT 2020 Festival, съобщиха от пресцентъра на общината. По време на хекатона участници от цялата страна са предлагали идейни бизнес проекти за подобряване начина на живот на хората по време на карантина. За създаването на дигитален проект участниците са разполагали с по-малко от 48 часа, допълват от общината.
Победител в хекатона е иновативна уеб платформа за младежи с умения в сферата на изкуствата. Сред отличените проекти са приложение за по-пълноценен контакт на двойките в условията на карантина и уеб платформа, позволяваща на артисти да провеждат събития с платен достъп, съобщават още от община Банско.
От там допълват, че ментор на тазгодишното издание е бил основателят на хекатона – 20-годишният банскалия Георги Мутафчиев, който е студент, предприемач и бизнесмен. Хекатонът DIGIT Festival 2020 Bansko се е провел с подкрепата на Посолството на САЩ в България и Младежкия съвет на посланика на САЩ в България (USYC), община Банско, Coworking Bansko, „Козле” ООД и KоnnectMe Group LLC. Участниците и организаторите са приветствани от секретаря на общината Иван Докторов, който е изразил подкрепата на общинското ръководство за насърчаване на иновативното мислене на младите хора, съобщават още от общинския пресцентър.