Продължават пробите на водопровода в района на Дренски рид над Дупница

Продължават пробите на довеждащия водопровод в района на Дренски рид над Дупница, който аварира в края на миналата седмица и остави част от града и няколко села без вода. „В момента тръбата се пълни. Надяваме се да издържи и към 16 – 16,30 часа да имаме по-голяма яснота. Гаранция, че и след това водопроводът няма да гръмне, няма”, каза председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов в отговор на въпрос кога се очаква водата да дойде до чешмите.

Припомняме, че заради много сериозна авария, при която бяха скъсани близо три метра от тръбата от водохващане „Бистрица” към резервоарите в м. Дренски рид, част от Дупница е без вода 5-и ден.

Въпреки алтернативните варианти на водоподаване, ползвани за въвеждане на някакъв режим, има райони на града, в които от петък сутринта са без вода напълно или на моменти тече съвсем малко.

Екипи на ВиК-Дупница са на място денонощно. В понеделник вечерта аварията бе отстранена. Тръбата е ремонтирана и максимално уплътнена с помощта на скоби с гуми и кофраж и арматурно желязо и е излят бетон. Изчаква се именно бетонът да заякне, за да не се получи нова авария. Затова след отстраняването на аварията вчера водата не бе пусната.

Юлияна КОЛЧАКОВА