Водата е пусната в тръбата след отстраняване на аварията в Дупница

Голяма част от Дупница остана без вода и във вторник, след като същия ден бе захранен довеждащият водопровод в района на Дренски рид над града. „След отстраняването на аварията в понеделник водата е пусната в тръбата. Очаква се обаче да се види дали ще се качи, особено до по-високите места, защото налягането е малко”, каза пиарът на общината Христо Апостолов.

„Нещата са по-скоро оптимистични засега, но не можем да обявим на 100%, че проблемът е решен. Въздържаме се, нека да не дърпаме дявола за опашката. Нека започнат да се пълнят по-стабилно резервоарите и ще разберем”, каза по-късно – към 17 часа във вторник, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Както писахме, заради много сериозна авария, при която бяха скъсани близо три метра от тръбата от водохващане „Бистрица” към резервоарите в м. Дренски рид, част от Дупница остана без вода за 5 дни. Проблемът продължава да е изключително сериозен, тъй като има опасност ремонтираната тръба, която е много стара, да не издържи и отново да се скъса.

Юлияна КОЛЧАКОВА