Община Кюстендил получи национална награда от Асоциацията на българските градове и региони

Радмила Рангелова (четвърта от дясно наляво)

Зам.-кметът Радмила Рангелова отличена в категорията „Голяма община“

Зам.-кметът по социални услуги, програми и проекти в община Кюстендил Радмила Рангелова получи национална награда от Асоциацията на българските градове и региони. Годишните национални награди са в 23 категории. Отличието е в категорията „Голяма община“. Това се случи по време на провелия се във Велинград двудневен форум, на който специалисти разясняваха „Предизвикателствата пред общините в България в контекста на европейските политики 2021-2027“. Освен за успешно управление, общините са отличени за реализираните инвестиции в природата и хората, за развитие на спорта и младежките дейности, за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждането на иновативни подходи в управлението на общината и други.

Основните теми, които са разисквали участниците, са свързани с регионалната политика, зелената сделка на ЕС, правната и институционалната рамка в областта на закрилата на бежанците и местната им интеграция.

Годишните национални награди са в 23 категории. Освен за успешно управление, общините са отличени за реализираните инвестиции в природата и хората, за развитие на спорта и младежките дейности, за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждането на иновативни подходи в управлението на общината и други. Основният критерий за журито за определяне на призьорите е бил реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.