Резултатите от мачовете в 12-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига

По-малко мачове се играха в 12-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Както писахме, регионалното дерби „Беласица” (Петрич) – „Вихрен” (Сандански) пропадна заради Ковид-19 по решение на Общинския оперативен щаб. От ОФК „Вихрен” (Сандански) се съгласиха двубоят да бъде отложен с цел запазване здравето на треньори, футболисти и на очакваните около 4000 зрители на стадион „Цар Самуил”.
”Марек” победи „Пирин” (Гоце Делчев) с 2:0 с попадения на Димитър Владимиров в 7-ата и Димитър Чечев в 74-тата минута. Тази победа бе достатъчна, за да задържи отбора на „Марек” на лидерските позиции с 29 точки.
На стадион „Свети Петър” в Банско футболистите на „Чавдар” (Етрополе) тотално надиграха колегите си и ги победиха с 5:0 като гости с голове три на Николай Григоров и по един на Николай Ботев и Веско Весков.
На стадиона в Доброславци заради наказание отборът на „Гранит” (Владая) домакинства на „Рилски спортист” (Самоков). Гостите постигнаха победа с голове на Ивайло Захариев в 34-тата, Динко Динев в 71-вата и Александър Иванов в 90-ата минута. Почетното попадение за символичните домакини отбеляза Даниел Димитров в 62-рата минута.
”Левски” (Чепинци) и „Перун” (Кресна) завършиха наравно – 3:3. На три пъти футболистите на домакините повеждаха в резултата с попадения на Димитър Атанасов, Любомир Любенов и Константин Митев. Гостите, надъхвани от наставника си Благовест Ангелов, успяха да изравнят резултата с попадения на Петко Стоинков, Иван Георгиев от дузпа и Роберто Харалампиев.

На стадион „Осогово” в Кюстендил се срещнаха едноименният тим и „Велбъжд”. Трите гола за отбора на четата на Николай Николов-Чезето отбелязаха Виктор Анастасов – два, и един Мартин Газиев от дузпа.
В Панагюрище на стадион „Орчо войвода” местният „Оборище” победи с лекота „Надежда” (Доброславци) с 4:0. Два гола отбеляза петричанинът Васил Тачев и по един 17-годишният юноша Кристиян Димитров и Даниел Васев.
В Ихтиман местният „Ботев” и „Балкан” (Ботевград) завършиха при равен резултат – 1:1. Първи откриха резултата домакините чрез Владимир Каптиев в 40-ата, а две минути по-късно Здравко Атанасов възстанови равенството – 1:1. Наставникът на гостите Иван Редовски сподели, че неговият тим е бил близо до спечелване на трите точки, но нападателите им не са успели отблизо да огорчат вратаря на „Ботев”.
В Разлог местният „Пирин” и „Сливнишки герой” (Сливница) завършиха при нулево равенство. Според наставника на гостите Петър Малинов първото полувреме е било напълно равностойно, а през второто неговите футболисти са надиграли тотално домакините. „В 63-тата минута главният съдия Светослав Михайлов отмени чист гол, измисляйки засада. Тотално ни отряза главите, това е срам за футболното съдийство в България. Ще представим жалба срещу неадекватното съдийство на Светослав Михайлов”, заяви Петър Малинов.