Дупнишкият „Марек” гостува в Сливница

Нови девет мача по програма на ЗС на БФС-София трябва да се играят от 13-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по терените на Югозападна България. В град Сливница местният тим посреща временния водач в групата – „Марек” от град Дупница. Гостите, макар и с куп проблеми заради наказания и болни, успяха да победят коравия отбор на „Пирин” (Гоце Делчев) с 2:0 и по този начин се утвърдиха в челото на таблицата. Еуфорията в Дупница е пълна. Спортната общественост, ръководството на клуба и футболистите, подпомагани непрекъснато от феновете, са с настройка да се помага с каквото може на мъжкия отбор и да продължи да бъде лидер в групата, на първо време до края на есенния дял от първенството.
В Ботевград футболистите на „Балкан” ще гонят победа на всяка цена срещу „Пирин” (Разлог), за да подобрят класирането си, което, според наставника им Иван Редовски, не отговаря на потенциалните възможности на отбора. В изминалия кръг футболистите на домакините спечелиха много ценна точка като гости на „Ботев” (Ихтиман). Гостите завършиха като домакини 0:0 срещу „Сливнишки герой” (Сливница). Наставникът на „Пирин” (Разлог) Христо Джоджов няма да може да разчита срещу „Балкан” на наказания за една среща Георги Фикиин.
В Кюстендил местният „Велбъжд” ще приеме единия от силните отбори – този на „Оборище” (Панагюрище). В отбора на домакините няма да бъдат на терена наказаните Жорж Георгиев, Калин Стоянов и Васил Вакадинов. В отбора на гостите няма да бъде на разположение на наставника си Улисес Дос Сантос -наказан за две срещи. „Предстои ни много тежък мач срещу добър отбор, какъвто е „Оборище” (Панагюрище). В изминалия мач срещу отбора на ФК „Кюстендил” опитахме да спечелим нещо, но получихме ранен гол, вторият беше от засада, която главният съдия Иво Андреев не отсъди, а третият след фатална грешка на нашия вратар. На всичко отгоре си изпросихме и глупави картони, особено червените, и при това положение ще бъдем с осакатен състав срещу отбора на „Оборище” (Панагюрище). Независимо от проблемите, които са ни налегнали, ще се опитаме да изненадаме гостите с успешна игра, водеща до спечелване на трите точки”, сподели Ради Джогански -наставник на „Велбъжд” (Кюстендил).
В Кресна отборът на „Перун” ще премери сили с втория във временното класиране на групата отбор на ФК „Кюстендил”. В отбора на гостите няма да вземе участие наказаният Боян Стойнев. „Всеки отбор има цел. Ние – да атакуваме първото място, а домакините – оцеляване в групата”, сподели старши треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов. Наставникът на „Перун” Благовест Ангелов сподели следното: „Радващото е, че нямаме наказани футболисти. Познавам играта на отбора на гостите. Играхме преди старта на настоящото първенство контролен мач и завършихме 2:2 в Кюстендил. Ще играем срещу един от най-добрите отбори в групата. Надявам се при реално съдийство и подобрен мерник и раздаване на терена да поднесем изненадата на кръга”.
В Самоков отборът на „Рилски спортист” ще домакинства на „Левски” (Чепинци). В изминалия кръг Рилецо победи с 3:1 отбора на „Гранит”. Тимът на „Левски” (Чепинци) завърши 3:3 като домакин с отбора на „Перун”. В отбора на домакините няма да вземе участие наказаният Денис Бучев. Само при победа отборът на „Рилски спортист” може да съхрани надеждите си за озоваване в първата половина на таблицата. Отборът на гостите също ще търси спечелване на нещо.
В Етрополе петият във временното класиране отбор на „Чавдар” ще премери сили с 13-ия – „Гранит” (Владая). Гостите ще бъдат без наказания Ивайло Стойков. Възпитаниците на Краси Стоев победиха с 5:0 в изминалия кръг отбора на Банско. „Ще търсим нова победа, за да подобрим класирането си в таблицата”, сподели Стоев.
В Гоце Делчев ще се играе съседското дерби между местния „Пирин” и „Банско” от едноименния град. В отбора на гостите няма да вземе участие наказаният Борис Ейков. Те досега са спечелили само една точка в 12 изиграни срещи и се закотвиха яко в дъното на таблицата. Този мач се очертава като най-лек и със сигурност футболистите на домакините ще гонят победа с убедителна голова разлика.
Срещата „Вихрен” (Сандански) – „Ботев” (Ихтиман) е под въпрос. В изминалия кръг отборите на „Вихрен” и „Беласица” почиваха съгласно решения на общинските оперативни щабове заради усложнената обстановка в района заради Ковид-19.