Събират спешно 9000 лв. за Иво Христов от Радомир, подлагат го на алтернативно лечение във Франкфурт за по 3900 евро терапията

Иво Христов с Габриела Попова

Носителката на титли за красота Габриела Попова от Перник: На благотворително събитие набрахме 2410 лв., мой познат преведе 5000 лв.

16-годишното момче се бори със страшна болест, която кара в тялото му постоянно да се развиват тумори

 

16-годишният Иво Христов от Радомир се нуждае от 9000 лв. до 23 февруари, за да постъпи на лечение в германска клиника. Той е болен от неврофиброматоза тип 2, при която болест в тялото му се развиват тумори. Той трябва през няколко месеца да пътува в Германия за лечение.

Габриела показва документа за преведената сума по сметката на Иво.

Момчето се бори с болестта вече 3 години. В момента е необходимо да бъдат събрани 9000 лева до 23 февруари. „Досега лечението на Иво протичаше в клиника в Хановер, със скъпоструващо лекарство, което обаче само спираше растежа на тумора, но не го и намаляваше. Сега разбрахме, че има алтернативно лечение в клиника във Франкфурт, наречено артериална терапия. Подадохме документи за там и бяхме одобрени. Иво трябва да постъпи в клиниката на 5 март. Преди това трябва да се направят две артериални терапии. Всяка е на стойност 3900 евро”, заяви майката на Иво – Милена Димитрова.
Същевременно носителката на титли за красота Габриела Попова от Перник също се зае с благотворителна кампания да събира средства за лечението на Иво Христов. „Искам още веднъж да благодаря на всички, които бяхте с нас и заедно събрахме сумата от 2410 лв., но и да ви споделя, че той спешно се нуждае от нашата помощ. Днес мой близък приятел подпомогна лечението му със сумата от 5000 лв., но те за съжаление не са достатъчни за предстоящите му терапии. След четири седмици Иво трябва да се върне във Франкфурт за още две процедури на стойност 4200 евро всяка. Тогава ще се определи още колко трябва да бъдат направени, както и каква ще бъде нужната сума за това.
Борбеният Иво има нужда от нас и затова ви моля да споделите публикацията или да го подкрепите с превод по дарителската му сметка. Начини за дарение: Дарителска банкова сметка: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов. Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg – Милена Димитрова (майка на Иво). Пояснение: DMS номерът на Иво временно е спрян. Моля, не изпращайте смс-и, защото парите няма да постъпят в сметката му”, обясни Габриела Попова.