Антикорупционната комисия е сезирана за недекларирана фирма на Сидеров

 От октомври м.г. лидерът на “Атака” е съдружник в “Галерия Стил”

 

Лидерът на „Атака“ и коалиционен партньор на правителството Волен Сидеров е обект на сигнал до новата антикорупционна комисия заради недекларирана от него фирма, съобщи Антикорупционният фонд в четвъртък.

Става въпрос за регистрирано от депутата дружество през октомври м.г., което обаче не е било отразено в подадените от него декларации за конфликт на интереси.

Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, посочват от неправителствената организация.

Според данните, изложени в сигнала на Антикорупционния фонд, Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД на 3 октомври м.г.

„Видно от информацията, публично достъпна в Търговския регистър, г-н Сидеров притежава мажоритарен дял от дружеството в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности“, се казва в съобщението.

В същото време последната декларация за конфликт на интереси, подадена от лидера на „Атака“, датира от 28 април м.г.

“Към настоящия момент тази декларация е непълна и не отразява коректно имущественото състояние на народния представител в нарушение на чл. 39 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, а така също и в нарушение на чл. 15 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (седемдневен срок за деклариране на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се казва в сигнала до антикорупционната комисия.