Самоковското дарование постави личен рекорд в триъгълника, преодоля 5,26 метра

27-14-01-vasil1-krasteva-na-preden-plan

Кръстева (на преден план) бе неудържима в зала “Добротица” и заслужено стигна до златния медал.

Изгряващата звезда на клуб “Рилски атлет” Вивиан Кръстева стана шампионка на скок дължина при момичетата под 16 години на републиканското първенство по лека атлетика в зала “Добротица” в Добрич.

Кръстева постигна личен рекорд от 5,26 метра в четвъртия опит, което осигури на талантливата и чаровна състезателка златния медал. Втора остана Мила Димитрова (“Тракия” – Пд) с 5,00 м, а бронзовото отличие стана притежание на Десислава Йорданова (“Павел Павлов” – Враца) с 4,98 м.

Самоковската щафета (девойки под 16 г.) остана на косъм от място в челната тройка. Квартетът в състав: Габриела Попйорданова, Драгомира Христова, Изабел Крамарска и Вивиан Кръстева завърши на призовото четвърто място с време 1:55,25 мин състезанието на 4х200 м гладко бягане. Изоставането на момичетата от третото място, което бе заето от атлетките на “Супер спорт” (Варна), бе нищожно – едва 46 стотни. За златните медали тук се пребориха дамите на “Локомотив” (Пд), а сребърните отличия отидоха у домакините от “Добруджа”.

Зад представителките на рилския град пък останаха щафетите на ЦСКА, Сливен, Бургас, Плевен, Русе, Варна, Монтана и др.

“Рилски атлет” приключи участието си на държавния шампионат с общо три отличия – злато за Изабел Крамарска в трибоя за момичета до 14 г., злато за Вивиан Кръстева в скока на дължина при момичетата до 16 г. и бронз за Димитър Тосков в трибоя за момчета до 14 г.

“Оценявам като отлично представянето на отбора на финалите в Добрич. Естествено винаги може да се иска повече, но две титли не са никак малко за клуб като нашия. Пожелавам на всички състезатели здраве, усърдие в тренировките и нови високи постижения в следващите надпревари от календара”, доволен бе след края на първенството главният треньор в “Рилски атлет” Костадин Чифлиджанов.