Лазаров чака решение на съда за възстановяване на работа в системата на МВР

Бившият съдебен охранител и бивш инспектор в МВР-Гоце Делчев Костадин Лазаров се оплака от вандали, отсекли 600 тополи в негов имот край село Копривлен. Лазаров настоява виновниците да бъдат издирени и наказани. Полицията и прокуратурата вече са се заели със разследването на случая.

“Претърпените от мен финансови щети са за хиляди левове. Отделно от това изживях силен емоционален стрес. Земеделският терен е собственост на майка ми. Преди две години залесих 1360 тополови фиданки. Сега гледката е потресаваща. 600 от дърветата, които са високи над 10 метра, са повалени на земята. Не са извозени от мястото, това ми дава основание да смятам, че е чиста проба акт на лична заплаха към мен и семейството ми”, коментира Костадин Лазаров. Той продължи разказа си: “Веднага се обадих на телефон 112, на място дойде полицейски автопатрул от Хаджидимово. След тях пристигнаха дознател и оперативни полицаи от Гоце Делчев. Местопрестъплението бе документирано и със снимков материал. Към този момент не съм посочил имена на предполагаеми извършители, ще изчакам досъдебното производство. За мен и близките ми е ясно, че това е поръчано престъпление от местна криминална групировка”, заяви Костадин Лазаров.

Костадин Лазаров очаква всеки момент решение на Върховния административен съд по дело за възстановяване на работа и незаконно остраняване от системата на МВР, твърди enovina.bg