Обраслата с бурени градинка

Янева, Илиева, автоинструкторът Иво Петров и синът му Кирил Петров готови да се включат в акция по почистването

Паметникът на Олга Стоянова в Дупница е потънал в бурени, забравен и занемарен преди празника 24 май, алармираха читатели в редакцията на в. „Вяра”. Жители на Дупница, живеещи около дома за деца и юноши, са възмутени от гаврата с паметта на дарителката Олга Стоянова, която отдава имот за юндома, носещ нейното име. „Можеше някой да се сети да се погрижи за градинката, дори възпитаниците на дома, а не кой къде да гаси фасове на бюст паметника.

Автоинструкторът Иво Петров със сина си Кирил Петров

Всички граждани, които преминават покрай паметника, всекидневно стават свидетели как непълнолетни момчета и момичета от юндома с цигари в уста се мотаят около паметника. Родственици на дарителката се срамуват, като минават покрай изскубаните букви от името й върху паметника”, разказаха дупничани. И попитаха кой трябва да се грижи за паметника. Кой местен бизнесмен си дари в последните години от демокрацията имот в центъра на Дупница за милиони –за детска градина или на ползу роду? Няма такъв.

Илиева с внучката си смята, че паметникът на Олга Стоянова трябва да бъде поддържан„Ако отговорната институция за поддържането на градинката с паметника на дарителката Олга Стоянова започне инициатива за облагородяването й, за нас ще бъде чест да се вкючим в нея”, заявиха Янева и Илиева от квартала, собственикът на автошкола Иво Петров и синът му Кирил Петров, а също и от фондация ”Природните чудеса на България”.