Константин Дингозов

 

Румен Антимов

С броене на бюлетини Върховният касационен съд продължава делото, образувано срещу избора на председател на Адвокатската колегия в Кюстендил, както и ръководни органи на адвокатурата. Заседанието е второ поред, а самото броене на интегралните бюлетини ще се извърши от вещи лица. „Предвижда се дълго заседание, тъй като в изборните книжа е отразен и вотът за състав на Адвокатския съвет. Посочвани са 25 имена. Едва ли ще се стигне до решение преди съдебната ваканция“, прогнозират от Адвокатската колегия в областния град.

Съдебният процес стартира във връзка с втория избор за председател на Адвокатската колегия, проведен през ноември 2016 година. И тогава повторно вота спечели Румен Антимов срещу съученика си Константин Дингозов. По-рано през февруари пък Румен Антимов се изправи срещу Галевия адвокат Емил Велинов и получи по-голям процент от гласовете. По-късно Велинов се отказа от надпреварата заради участието си в номинациите по състава на Висшия адвокатски съвет.

В началото на годината адвокатът стана жертва на вандалски акт. Неизвестни подпалиха семейната му къща, а до нея е тази, където живее възрастният му баща. Разследващи не изключват нито една от версиите – клечката да е драсната от недоволни клиенти или пък актът да е свързан с битката за председателско място.