Известният животновъд от Банско Радослав Тодев изпотроши с тояга джипа на най-големия земеделец в града Иван Кехайов. Инцидентът стана на пътя между Банско и с.Баня. За щастие няма пострадали хора.

„Прибирахме се с колата ми „Мицубиши Паджеро” заедно с пазача. Излизайки от страничен селскостопански път, завих наляво в посока Банско. Движех се по осевата линия и когато пазачът каза, че идва кола, веднага отбих. Тодев навлезе леко в банкета с пежото си баничарка. Аз спрях веднага, той също. Слезе от колата с една тояга и без какъвто и да е опит за разговор започна да удря и да чупи. Опита се да отвори вратата откъм пазача и след като не можа, тъй като той се беше заключил, дойде откъм моята страна и започна да кърти. Счупи предното панорамно стъкло. От ударите има и леки щети на купето, изкъртена е и задната броня. Ние потеглихме към Банско, за да не се стигне до по-сериозен инцидент. Отидох направо в полицията и пуснах жалба. Може и аз да съм отнел предимство, но преди да изляза на пътя, се огледах и кола нямаше, пазачът също не я е видял. Аз карах съвсем бавно. Тодев дори не направи опит да се разберем като хората, направо започна да ни псува и да чупи”, разказа за инцидента Иван Кехайов.

След като Кехайов напуснал мястото Тодев подал сигнал на тел. 112. Когато сигналът му бил предаден в РУП – Банско, Иван Кехайов вече е бил там, за да подаде жалба.

Малко по-късно Радослав Тодев е задържан и разпитан, след което е освободен. Случаят е подаден и на Районна прокуратура – Разлог, където има образувано до съдебно производство за извършено престъпление, за повреждане на чужда движима вещ.

Иван Кехайов е категоричен, че няма да оттегли жалбата си, тъй като не толерира подобно агресивно поведение.

Подробности в печатното издание.