Ивона и Георги Близнакови ( с качулките)

 

Шефът на финансовата пирамида “Дупнишка популярна каса” Георги Близнаков ще може свободно да се разхожда из улиците на града или където си пожелае до няколко дни.

Десетки дупничани излязоха на протест пред съда, след като в града се разгласи, че „дупнишкият касиер” може да излезе предсрочно на свобода от ареста. Разследването върви много бавно и мудно, а Близнаков е задържан вече почти 8 месеца, колкото е максималният срок. Близнаков е обвинен в незаконно лихварство, пране на пари и данъчни престъпления.

Окръжният поркурор на Пловдив Румен Попов официално обяви, че Близнаков и съпругата му Ивона са завлекли с „Дупнишка популярна каса” 227 вложители на стойност 4,5 млн. лв. Близнаков и съпругата му Ивона бяха задържани през октомври миналата година. По закон Близнаков нямал право да стои повече в ареста. Поне докато разследването не приключи. Съвсем наскоро Ивона Близнакова бе спипана да раздава кредити в Благоевград. Разследването се бавило заради две експертизи, обясниха от прокуратурата пред Нова тв. Едната трябвало да установи колко данъци са укрили семейство Близнакови, а другата – от кого колко пари са взели и при каква лихва.

Видео вижте тук