Българския национален отбор по футбол гостува днес на Беларус в изключително важна световна квалификация. Двубоят е от 21:45 часа на „Арена Борисов” в Борисов. Трикольорите заемат третото място във временното класиране в групата с актив от 9 точки, а тимът на Беларус е пети с 2. Българите са само на точка изоставане от втория в класирането Швеция, които играят днес с лидера в групата Франция у дома.

Българите тренираха с настроение в бившата руска република, а със сигурност Петър Хубчев е приготвил капани за съперника. На пресконференцията българският селекционер коментира пред медиите, че съставът е оптималният, а със сигурност домакините ще имат едно на ум, след като България шамароса Холандия на “Васил Левски”.

В Беларус все още умуват как ще излезе Игор Криушенко срещу нас, а вариантите са 3. След три поражение без реализиран гол със сигурност Беларус ще иска да спечели.

Единият вариант е съставът да играе в схема 5-2-3, който е изпробван от състава. Втората опция е да се рискува със схема 3-5-2, а третият вариант е 4-2-3-1. Съществува вариант и тези схеми да бъдат изпробвани в хода на мача според развитието му.

До този момент от 6 изиграни срещи България има 5 победи и 1 загуба с голова разлика 11:4. Като гост имаме победа и поражение при голова разлика 2:1 за България

Съдия на двубоя е Матей Юг от Словения.

Вероятни състави:

България: Михайлов, Страхил Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев, Славчев, Дяков, Ивелин Попов, Манолев, Тонев, Делев

Беларус: Горбунов, Матвейчик, Сиваков, Филипенко, Поляков, Драгун, Маевски, Савицки, Баланович, Гордейчук, Лаптев