Шампионите с техния треньор Любомир Ганчев и кмета Методи Чимев

 

Треньорът Любомир Ганчев изненада градоначалника с тенис ракета, доволен е: В Пловдив мачкахме наред

Шампионите на България по тенис на маса при момчетата гостуваха в кабинета на кмета на община Дупница Методи Чимев по негова покана във вторник.

Моменти от посещението на малките тенисисти

Стефан Димитров, Мартин Стоянов, Светлин Колев и Никола Крумков спечелиха всички възможни надпревари в своята възраст – индивидуално, отборно, двойки на републиканското първенство в Пловдив преди дни и доказаха за пореден път, че дупнишката школа е сред най-добре работещите у нас в този спорт. Състезателите на “Марек Дигеста” бяха заедно с един от треньорите си и президент на клуба Любомир Ганчев, като показаха спечелените отличия.

“Дали ще бием, или ще падаме, но за нас е важно да бъде с наши деца, от Дупница. Това направихме за пореден път и победихме всички. Заслугата е на децата в тяхното влагане и на треньорите Еми Ганчева и Веско Георгиев. Прецедент е, но това е дупнишката школа. Едва ли е вече тайна за някого, че имаме перфектни условия в новата спортна зала, за което огромната вина е на г-н Чимев. Преди това се мъчехме в старото съоръжение, но сега имаме всичко, за да водим пълноценна подготовка и спортно-състезателна дейност. И резултатите веднага станаха по-сериозни и ще продължават да бъдат по-сериозни”, коментира Ганчев.

“Поздравявам децата и треньорите и за този успех. Ние сме свикнали с медалите на децата от “Марек Дигеста”, но постигнатото сега е нещо повече от един медал. Да си номер 1 в България, е съвсем различно. Пожелавам на себе си и на Ганчев, след няколко години с него, да ви гледаме на европейски първенства. Няма как да не е приятно, когато чуваш и четеш, че децата от Дупница побеждават утвърдени школи и се качват на най-високото стъпало”, заяви инж. Чимев. Той връчи дарове на всички от община Дупница, а отделно от това бе подготвил и лични подаръци за малките шампиони. Децата получиха билети за сектор В за благотворителния футболен мач на Димитър Бербатов срещу отбора на Луиш Фиго. “Искам да видите най-известните имена, шампиони като вас, а и да усетите атмосферата от това да бъдеш номер едно”, допълни инж. Чимев.
Ганчев пък дари кмета с професионална ракета за тенис на маса, като обяви и как ще бъде използвана. “През септември месец ни предстои честване по случай 70-ата годишнина на клуба. Ще сформираме отбор двойки Ганчев-Чимев и ще се изправим срещу някои от най-добрите български тенисисти. Така че ще ви очаквам да започнете редовни тренировки, защото трябва да победим”, обърна се към кмета Ганчев.