Георги Хаджийски

 

Председателят на НФСБ – Самоков, Георги Хаджийски е на път да си подаде оставката, казаха пред „Вяра” разочаровани членове на партията. Това се разчуло на проведено заседание, на което според неофициална информация присъствали половината от членовете. Освен това местните патриоти са изправени пред една негативна тенденция. Коалицията „Обединени патриоти” в Самоков, състояща се от НФСБ, ВМРО и „Атака”, се срина на последните избори, показва справка от РИК – Софийска област. Броят на гражданите от община Самоков, които подкрепяха тази формация на президентските избори, в началото на ноември 2016 г. беше около 3300 души. За пет месеца половината от тези избиратели вече са променили мнението си. На 26 март 2017 г. справката от РИК – Софийска област, сочи, че тази коалиция вече се ползва с доверието само на 1500 човека. Другите 1800 привърженици на патриотичната идея са решили да гласуват по съвсем друг начин. На дневен ред възниква въпросът за персоналната отговорност на местните политически лидери от Самоков, а именно: Стоимен Перфанов, Георги Николчов, Иван Илчов, Емилия Аджикова, Георги Хаджийски, Марияна Александрова, коментират самоковци. Патриотично настроените избиратели се питат дали гореспоменатите местни политици не са изпуснали инициативата и не са се обърнали към други цели. Веднага след обявяването на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент те са можели да предложат на Общинския съвет в Самоков да избере обществен защитник (омбудсман), посочен от тях. „Съвсем лекомислено тези хора са пропилели гражданската енергия на своите гласоподаватели“ – това е мнението на хората, които са жадни за справедливост и искат в община Самоков да се случи нещо позитивно. По неофициална информация на 6 юни тази година било проведено събрание на общинската организация на НФСБ – Самоков, на което присъствали само половината от действителните членове. Двама от присъствалите на събранието, пожелали да останат анонимни, споделиха пред „Вяра“, че председателят на НФСБ – Самоков и в момента кмет на с. Драгушиново (избран чрез ПП “Зелените“) е написал своята оставка като председател и възнамерявал да я връчи на областния координатор Павлин Цветков. “Дано функционерите на патриотичните организации в Самоков са успели да вземат поука от всичките тези обстоятелства и ако е необходимо, да отстъпят своите позиции за личности, които ще работят безкористно за каузата на България“ – споделят привърженици.

Самоковци обаче прогнозират, че обединените патриоти ще се разцепят и на национално ниво. Хората са на мнение, че тази форма на управление е сбъркана и обединението е на основата на интереса, но не и на този за обикновените хора.

1 коментар

  1. Много провокационна статия с информация от неидентифициран елемент, създаваща впечатление за срива на патриотичните формации в Самоков. Дори от името на самоковци се “чува” някакво мнение за разцепление на национално ниво. Пълни глупости! Никой от членовете на НФСБ в Самоков в момента не е изказвал такова мнение. Няма признаци и на разочарование от председателя на партията Георги Хаджийски. Той наистина си беше подготвил оставка заради един нелеп случай на последните избори, а именно участието на бившият председател на НФСБ в Самоков като представител на ДПС! Случая се коментира в местната преса, и на нарочно събрание на актива беше разяснено, че е станала грешка и недоразумение от страна на Г.Хаджийски и небрежност проявена от инж.Г.Христов, а именно, че не е погледнал списъка на комисията в която е разпределен допълнително от РИК. Колкото до оставката на председателя, тя беше провокирана от “раздухването” на случая от наш симпатизант от когото аз съм малко разочарован заради упоритостта му за нови рокади. Той не е и член, а просто симпатизант, но тази му упоритост и бъркане във вътрешнопартийни въпроси, вече взе да ми идва в повече. Предполагам, че той е и източника и на настоящата тенденциозна статия. Човече, стига си ровил! Стига провокации! Сега когато има подем на патриотичните формации в национален мащаб, независимо от гласувалите в Самоков на последните избори, да се вадят някакви някакви измислени прогнози за разпад, за користни цели на членовете им, е долно пробна провокация, от която най малко се нуждаем сега. На драго сърце ще приемем всеки желаещ в нашите структури. Знае се, че някои като мен въпреки симпатиите към патриотичната идея, идвам и участвувам в ръководството само и само да има някаква организирана форма на НФСБ, защото оценявам, че трябва да има отговор, някаква форма на признателност към усилията В.Симеонов и хората около него, за нещата които според мен са важни за държавата ни. Председателят Г.Хаджийски е също много зает човек като кмет на с. Драгушиново, и с облекчение би приел някой друг да поеме председателското място, но за момента няма хора желаещи това. На предишно събрание актива единодушно реши той да продължи да работи като председател на местната структура на НФСБ. Приканвам автора на статията да си подаде документи за членство в организацията, и след като бъде приет с пълно право може да се кандидатира за председател, и евентуално да я оглави.

Comments are closed.