Черното куче редовно хваща автобуса, за да стигне до близкия парк

Симпатично куче е било забелязано да се вози на автобус в американския град Сиатъл. Нищо необичайно бихте си казали, но този четирикрак приятел не само се вози в обществения транспорт, той си има своя собствена карта за пътуване, която виси на каишката му.

Черното куче, наречено Еклипс (от англ.ел. Eclipse — Затъмнение), било снимано от учудени и изненадани пътници, които публикуваха снимката му в сайта Reddit.

Оказва се, че Еклипс е една от най-редовните пътнички по тази линия на градския транспорт. Тя се качва на автобуса от спирка в центъра на града и пътува до един от градските паркове, в който обича да се разхожда.

След като снимката се появи онлайн, тя е споделена хиляди пъти, като потребителите не спират да се възхищават на умното животно.

Колкото и удивителна да е Еклипс, която между другото е нещо като знаменитост в родния си град, тя не е първото куче, което ползва така умело услугите на публичния транспорт. Подобни истории има и за кучета от други точки на света като например Москва, където бездомни кучета редовно се възползват от удобствата на метрото, макар и без да плащат билет.

Сега със сигурност повечето от вас са се сетили поне за един такъв хитър и съобразителен български бездомен пес, който я се е качил в трамвая, я на някой тролейбус или автобус, а може би дори и в софийското метро?