ОФК „Пирин“ ЕООД – Благоевград ще стартира нормално спортно-състезателния сезон 2017-2018. За това гарантира кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който на нарочна среща с футболистите и ръководството на клуба днес потвърди осигурен бюджет за отбора и предстоящото му участие във второто издание на Първа лига.

ОФК „Пирин“ ще разчита на същия бюджет, с който клуба разполагаше и през последните няколко години, като от общинската хазна се очакват постоянните 700 000 лева, а останалите постъпления от реклама и телевизионни права ще са в интервал между 300 – 500 000 лв. Оставащите и нужни средства от близо милион лева ще бъдат осигурени от кмета Атанас Камбитов.

Факт е, че в тази сложна ситуация за клуба, доста фирми и бизнесмени отказаха финансова помощ. Основен спонсор на „Пирин“, какъвто беше до момента „Благоевград-БТ“, също няма да оказва подкрепа в близкото бъдеще.

Въпреки трудностите, ръководството на клуба и лично кмета д-р Атанас Камбитов уверяват привържениците на „Пирин“, че отборът ще бъде отново стабилен, както и непреодолим фактор на терена, какъвто беше през миналия сезон.

„Орлетата“ заминават на лагер в Банско в неделя вечерта, като тренировките ще бъдат водени на градския стадион в Разлог.

Утре, от 11:00 на базата в Рилци, „Пирин“ играе срещу новия член на Втора лига „Струмска слава“ (Радомир).

Във вторник пиринци ще играят контрола в Благоевград срещу отбора на „Витоша“ (Бистрица) с начален час 18:00.