Чийзкейк без печене представяме днес за всички, които обичат изисканите десерти, които се приготвят бързо и без много усилия, а стават толкова вкусни!

Съставки:

450 г сметана (с 20% масленост), 300 г бисквити, 100 г разтопено масло, 300 г кондензирано мляко, 10 г желатин 3/4 чаша хладка преварена вода

Начин на приготвяне

Във форма за торта (със свалящи се стени) разстелете хартия за печене. Натрошете бисквитите на ситни трохи и смесете с разтопеното масло. Сместа не трябва да е течна, но не и суха. Изсипете сместа във формичката и хубаво разстелете. Оставете в хладилника за 30 минути. Смесете сметаната с кондензираното мляко. Залейте желатина с водата и оставете за 10 минути да бухне. След това го разтопете на водна баня. Изсипете гладко разтопения желатин в сместа с млякото и сметаната и разбъркайте добре. След това изсипете във формата с бисквитите. Оставете в хладилника до пълно изстиване, например за 2-3 часа. След като изстине, може да добавите като украса пресни ягоди или да посипете с орехи или шоколадови стърготини. „Блиц”