Домакини на церемонията бяха Николай и Евгения Баневи, собственици на комплекс „Русалка”, събитието уважиха проф. Чирков, еврокомисарят Петко Асенов, известни творци…

Николай Банев пя за най-добрите журналисти

Репортерът на в. „Вяра” Богомила Михайлова беше отличена с първа награда oт Бългapcкa acoциaция нa peгиoнaлнитe мeдии (БАРМ) на официална церемония  във ваканционното черноморско селище „Русалка“. Домакини на събитието бяха Николай и Евгения Баневи, собственици на комплекс „Русалка”. Николай Банев показа певченските и музикалните си възможности, като пя специално за най-добрите журналисти.

Николай Банев е невероятен музикант и певец и доказа дарбата си пред журналистите в комплекса.

Българска асоциация на регионалните медии отличи за 14-а поредна година най-добрите журналисти от извънстолични вестници с наградите „Свети Константин Кирил Философ” .

Материалите, които участваха в конкурса, бяха оценявани от авторитетно и безпристрастно жури. В него влизат литературният критик Иван Гранитски, поетът Бойко Ламбовски и журналистката от вестник „24 часа“ Алексения Димитрова. Освен, Богомила Михайлова от вестник “Вяра“, която  беше отличена с първа награда oт БАРМ, плакет и парична награда взеха победителите в няколко категории. В раздел „Фоторепортаж“ призът беше присъден на Светослав Петров от в. „Борба“ (Велико Търново). Най-добър в категорията „Интервю“ е Иван Атанасов от в. „Сакар нюз“ (Харманли). Жана Иванова от в. „Струма“ (Благоевград) е първа в категорията „Коментар“. Наградата в раздела „Очерк“ отиде при Златина Димитрова от в. „Янтра ДНЕС“ (Велико Търново). Статуетката „Свети Константин-Кирил Философ“ за висок професионализъм и журналистическо майсторство тази година грабна Валери Ведов от в. „Конкурент“ (Враца).

Журналистите Иван Христов и Богомила Михайлова с стопанина на комплекс “Русалка” Николай Банев

„Новините, които в централните вестници са на първа страница, при нас са доста назад. Ние сме като една обърната пирамида на така наречената столична журналистика. Нашият поглед е обърнат към хората от нашия град, улица и квартал. В регионалните вестници трудно може да съществува понятие като „фалшива новина“, защото ние всеки ден гледаме в очите нашите читатели.“ Това каза в приветствието си председателят на управителния съвет на БАРМ Иван Бунков. Той поздрави колегите си със стоицизма, с който продължават да издават вестници в своите региони, въпреки все по-трудната среда за оцеляване на качествената и стойностната журналистика.

„Пожелавам ви хубаво лято, със силен заряд за творчески и бизнес успехи”, обърна се към журналистите и изпълнителният директор на БАРМ Весела Вацева.

На медийния форум присъстваха известни творци, художници, певци, представители на президента на Русия Владимир Путин, проф. Чирков и ром номер едно в света, еврокомисарят Петко Асенов

Българска асоциация на регионалните медии (БАРМ) е създадена преди 15 години (на 11 май 2002 г. в София) и обединява 30 регионални вестници, чиито общ дневен тираж надхвърля 100 000 екземпляра. Така тя се утвърждава като най-силната, работеща и пълнокръвна медийна организация в страната, която всяка година без прекъсване отличава най-добрите си пера. В БАРМ, вестник „Вяра“ членува от учредяването на асоциацията. Със своята дългогодишна история,  информационния всекидневник на югозападна България „ВЯРА“ е в Топ 1 на най-старите регионални вестници у нас. Спонсори на традиционната годишна среща на БАРМ бяха „Мтел“, „Домейн Бойар“ и ваканционно селище „Русалка“.

Марияна Вучова

Богомила Михайлов с главния редактор на вестник ВЯРА на тържествената церемония в комплекс “Русалка”.

“Тази награда е за екипа на вестник ВЯРА, без екип един журналист не може да постигне нищо, журналистиката е колективен труд. Аз искам да помагам на обикновените хора, на хората в беда и нужда, иска болните да бъдат лекувани, искам животните да бъдат обгризвани по-добре, политиците да престанат да лицемерстват. Смятам, че журналистиката е да обичаш хората, аз обичам всички хора и се надявам и те да обичат екипа на вестник ВЯРА”- каза Богомила Михайлова.

Четете статии на Богомила Михайлова тук:

http://old.viaranews.com/2017/05/18/%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%85-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%b3/

http://old.viaranews.com/2017/04/15/206812/

 

https://viaranews.com/2017/06/07/18-strashno-63-godishniyat-boyadzhiya-kiril-chorbadzhiyski-ot-mikrevo-litseto-mi-kape-okoto-mi-izchezna-uhoto-pada-nyama-spasenie-mizerstvam-edinstven-kmetat-na-strumyani-e-iliev-mi-po/