Депутатът Тома Биков попита – от името на кой народ говори лидера на червените Корнелия Нинова, след като управляващото мнозинство е избрано от милион и половина българи.За Тома Биков БСП е в криза на идентичността и събора на Бузлуджа е бил вид групова терапия.

Тома Биков – депутат от ГЕРБ: Събрали са се десетки хиляди хора , които уж да празнуват – това са единствената обществена група в България, която празнува, кълнейки и хулейки някакви други хора. Това е опасно за българското общество, не за ГЕРБ. НапротивОт ГЕРБ коментираха и лансираната от БСП Визия за България .Оределиха я като сборник есета от слаби автори, за нас това е лесен противник.

 Александър Иванов – депутат от ГЕРБ: Една трета от него съдържа неясни послания, една трета – отломки от тяхната програма с която загубиха изборите и една трета откровени глупости. Тяхно управление преди доведе един долар да струва три хиляди лева, сега изпълнението на тази тяхна визия би било възможно само ако превърнат едно евро в три хиляди лева.

Корнелия Нинова за „Визия за България“: Да сменим модела на управление

В студиото на „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира идеята, наречена „Визия за България“, като изтъкна, че целта ѝ е да се сложи край на…

В Нови пазар министър – председателят Бойко Борисов също коментира събора на Бузлуджа и събралите се там 50 хиляди червени поддръжници.

Бойко Борисов, министър-председател: Каква мощ са демонстрирали? Не думай! В Нови пазар имат един кмет в цялата община. В Шумен имат един кмет. Страшна мощност. Те това е горе-долу. Нека си хапнат, да си пийнат, те обичат. Не бива да се харчи енергия. Това си е тяхна традиция. Ще демонстрираме мощност. Е, на 6 месеца правим избори. Това ли иска държавата и това ли се очаква. Те са опозиция, това трябва да говорят.

Борисов още веднъж изреди направеното от ГЕРБ в инфраструктурата и благоустрояването на градовете. За пример даде санираните с европейски средства пожарна, полиция и общинска администрация в Нови пазар. Подчерта, че за няколко години по различни проекти в града са инвестирани 20 млн. лв.

Премиерът Борисов участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар

Министър-председателят Бойко Борисов участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар. В града бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и…

Бойко Борисов, министър-председател: Ако искаме да вдигаме брутния вътрешен продукт, ако искаме да върнем хората в България трябва максимум бързо да развиваме инфраструктурата, това което правим.

Премиерът обяви, че в средата на август ще започне изграждането на отсечката Буховци-Белокопитово, част от автомагистрала „Хемус“.