Комшиите взимали документа за всяко провинение на пътя.

Нашенци масово горят с шофьорските си книжки в Румъния заради дребни нарушения като неправилно изпреварване. Заради направени нарушения на закона за движение през последната година и половина 344-ма нашенци са останали без книжки, като на някои от тях връщането на документите им отнема над година.

В северната ни съседка за всяко пътно нарушение на закона може да бъде взето свидетелството за правоуправление на шофьора, алармират от Министерството на външните работи (МВнР).

Например преминаване на червен сигнал на светофара, непозволено изпреварване, отнемане на предимство, както и пресичане на непрекъсната осова линия или превишена скорост са достатъчно основание на властите да отнемат книжка.

Нови глоби за шофьорите предвиждат и гръцките власти. Забраната е да се шофира с джапанки. Промяната предвижда 50 евро глоба и отнемане на книжката за един месец, а причината за изискването да не се кара с чехли и всякакъв вид отворени обувки е рискът шофьорът да не може да реагира при нужда от бърза маневра.

Затвор грози родните шофьори, ако шофират с висока скорост в градовете, позволят си да водят МПС-то си без необходимата категория или имат над 2 промила алкохол. В зандана ще отиде и всеки, който превиши скоростта в населено място с над 70 км/ч, ако в зона със забавено движение превишението е с над 50 км/ч, както и в зона 30 при превишаване с над 60 км/ч. На топло ще бъдат и водачите, които забравят да включат светлините в нощта.