Това бил вторият обир в дома на Ерменков.

Депутатът от БСП предполага, че крадците са използвали газ, за да упоят него и близките му

 

Домът на депутата от БСП Таско Ерменков е бил ограбен за втори път. Това съобщи самият той пред “Фокус”. По думите му крадците влезли в апартамента около 2,30 часа на 3 юли, докато той, жена му, дъщеря им и съпругът й спели.

“Интересното е, че от кредитните карти в портмонетата са взети само тези, които са на жена ми и са руски. На тях тя получава пенсията си по възраст. На тези сметки има броени рубли (равностойност 100 долара) и тези карти могат да се ползват само в Русия. Българските кредитни карти не са пипнати. Аз съм с холтер през това време. Чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа. Когато е извършена кражбата, ми е най-ниско налягането, кучето не реагира. Според полицията най-вероятно са ни упоили с газ. Това е недопустимо. Не са откраднати скъпи вещи като телефон, лаптоп, очила, а моят часовник, от чантата на децата са взети по 10 лв., 300-400 евро от чантата на жена ми и руските й карти, които в България въобще не могат да бъдат използвани”, обясни Ерменков и посочи, че полицията не си е направила труда да разпита съседите.

По думите на депутата входът на блока е с контролиран достъп, вратата на апартамента се заключва четворно, а домашният им любимец е младо куче и винаги реагира на всяко движение във входа.

“Пред блока постоянно стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, но и това не е направено. Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си. При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи”, заяви още Таско Ерменков.

Това бил вторият обир в дома му. Първият бил през 2015 г., когато крадците отмъкнали много ценности. По думите на депутата и тогава полицията не направила нищо.