Докато премиерите на България и Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев, отдадоха почит на героите на Илинденската епопея в Благоевград зад тях  се случи неприятен инцидент. На председателката на жени ГЕРБ Благоевград Елена Ташкова и прилоша и дамата се свлече на земята и припадна.Тя бе застанала в последната редица сред гостите.

На помощ веднага и се притекли двама мъже, които били непосредствено до нея.Те я вдигнали и отнесли в залата на операта. Охраната на Бойко Борисов от НСО също оказала помощ на припадналата жена. Извикали линейка и медиците се погрижили за Елена Ташкова.

Напълно е възможно вълнението и напрежението да е дошло в повече на Ташкова и да и е прилошало. Времето не беше много топло,но беше задушно, по едно време преваля и дъжд.

Инцидентът остана незабелязан от десетките хора,които бяха на площад „Македония“. Както ИА Региона писа двамата министър-председатели се поклониха пред паметника на Гоце Делчев и положиха цветя по повод 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна литургия за загиналите в Илинденската епопея./regiona.bg/