Мадуро говорил пред над 17 000 военни в центъра на Каракас

Правителството на Венецуела потвърди за извършен опит за убийство на президента Николас Мадуро с натоварени с експлозиви безпилотни летателни апарати, предаде БНР. Покушението беше извършено по време на предавана по телевизията реч на Мадуро пред над 17 000 военни в центъра на столицата Каракас, по повод 81-ата годишнина на Боливарската национална гвардия.

Изявлението на президента е прекъснато от взривове, когато той казва, че е настъпил часът на възстановяването на икономиката.

Мадуро и други присъстващи на церемонията поглеждат стреснати нагоре, военните редици се разпръсват, мнозина хукват да бягат. Николас Мадуро е невредим, но седем военни са ранени. Такава е картината по време на опита за покушение. Самият президент заяви по-късно, че крайнодесни фракции, които си сътрудничат с колумбийския му колега Хуан Мануел Сантос, са извършили опит за покушение.

Колумбийското външно министерство отхвърли категорично обвиненията на Мадуро, че Хуан Мануел Сантос е отговорен за покушението срещу него. Министерството заяви в „Туитър“, че обвиненията са абсурдни и лишени от каквото и да било основание.

Междувременно беше съобщено за венецуелска групировка, наречена „Войници в тениски“, която е поела отговорност за покушението със съобщение в „Туитър“.