Андрей Радев

Нова молба за финансово подпомагане до Община Кюстендил е отправило ръководството на ФК “Велбъжд”. Причината е, че клубът не е имал информация, че ще има възможност да участва в допълнителен бараж за попълване състава на Трета Югозападна лига. Баражът, който “Велбъжд” спечели се игра на 26 юли, денят, в който Общинския съвет заседава през юли и прие да подкрепи детско- юношеската школа на клуба. Молбата ще се разгледа на предстоящата сесията на ОС на 30 август.

На предишното си заседание, съветниците подкрепиха докладна за отпускане на 22 324 лв. за участие в първенствата и турнирите на БФС, през сезон 2018/ 2019 г.

Изпълнителният директор на клуба Андрей Радев е входирал молба за увеличаване на помощта до 57 200 лв. годишно, за времето от 01.08.2018 г. до 30.06.2019 година. Исканата сума е за участието на “Велбъжд” в Трета Югозападна лига, което е свързано с допълнителни административни разходи- съдийски, съдийски транспорт, линейка, медицинско обслужване, охрана, такси и депозит правоучастие, транспорт за участие по календара, каза Радев.

В докладна записка от кметът Петър Паунов се предлага на Общински съвет да даде съгласие, Община Кюстендил да предостави  на ФК “Велбъжд” допълнителна финансова помощ, в размер на 34 876 лв. Футболният клуб иска месечна субсидия от 5 200 лв.

Молбата, подписана от Андрей Радев завършва със следния текст- Без финансовата помощ от страна на Община Кюстендил горното е абсолютно невъзможно.

Краси Ценкова